Small but dangers (Mateja Rojc in Simon Hudolin - Salči)

Letošnji nagrajenec Nagrade skupine OHO je Simon Hudolin - Salči. Predstavil se bo skupaj z Matejo Rojc.
Simon Hudolin - Salči in Mateja Rojc, ki delujeta pod skupnim imenom Small but dangers, v AS Galeriji predstavljata dela iz zadnjih desetih let njunega ustvarjanja.
Izbrala sta slike, grafike, kolaže in gobeline, ki se vsebinsko in/ali estetsko skladajo z razstavnim prostorom.
Na razstavi, ki sta jo poimenovala Brez naslova, umetnika predstavljata dela, ki celovito zastopajo vsebino in estetiko njunega dela, to je zavezanost objektu, katerega vsebina je kljub svoji neposrednosti nedostopna.
Objekti, v tem primeru umetniški objekti, predstavljajo drugo stran simbolnih in vrednostnih transakcij, ki oblikujejo današnji svet. Med nesmiselnim umetniškim objektom in gledalcem se vzpostavi želja po osmišljanju, ki pa nikoli ni brezinteresna.

Razstava je na ogled od 4. julija do 8. septembra 2017.
Vstop v virtualno galerijoDvojica Mateja Rojc (1977) in Simon Hudolin - Salči (1977) sta avtorja mlajše generacije. V letih 2004/05 sta diplomirala na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Simon je leta 2015 magistriral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Pod skupnim imenom Small but dangers sta začela sodelovati leta 2004 z razstavo Proces v Mladinskem centru C. M. A. K. Cerkno.

Ustvarjata v različnih zvrsteh, kot so: slikarstvo, kiparstvo, fotografija, avdiovizualni performativni programi (performans), najdeni predmeti in fragmenti ready-made.

Že leta 2008 sta bila med nominiranci nagrade skupine OHO, ki jo je letos prejel Simon Hudolin - Salči, saj jima nova pravila niso dovoljevala, da bi se prijavila kot tandem.
Leta 2013 sta prejela drugo nagrado za fotografijo leta, ki jo podeljuje revija Emzin.

Sodelovala sta na skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini.
Živita in ustvarjata v Cerknem.

Petra Bizilj Silva, kustosinja razstave